Mitä uutta tulossa
Väliaikatietoja ja kuulumisia
Uusi terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä ryhmä aloittaa syksyllä!
Asiakkaani ovat olleet tyypillisesti ihmisiä, jotka eläkeiän kynnyksellä pähkäilevät, kannattaisiko jäädä eläkkeelle vai jatkaa vielä työelämässä. Iso kysymys on myös terveys ja jaksaminen yleensä. Mutta myös muun ikäisiä on tullut mukaan, heillä on toive saada hyvinvoinnin lisäksi erityisesti valmennusta kivun- tai painonhallintaan.
Sekä yksilön, että yhteiskunnan kannalta on tärkeää, että ihminen pysyy virkeänä ja työkykyisenä. Kun ihminen voi hyvin, hän pystyy pysymään työelämässä pidempään ja samalla oma taloudellinen tilanne pysyy parempana, vaikka vapaa aika-voi lisääntyä. Koska joka puolella alkaa olla pulaa osaavista työntekijöistä, on myös yhteinen etu, olla ja pysyä työkykyisenä.
Valmennuksessa on tullut jo esille, että on tietynlainen epävarmuus aloittaa neuvottelemaan osa-aikatyöstä tai työnkuvan muutoksista. Kannustamalla heitä tähän, melkein poikkeuksetta esimiehillä on ollut mahdollista tarjota jotain muuta, kuin entisenlaista työtä.
Sote-ala on varsinkin perinteisesti hierarkinen ja työntekijät, jotka kuuluvat ns. suuriin ikäluokkiin, ovat tehneet nurkumatta annetut tehtävät.
Nyt uudessa tilanteessa kannattaa arvioida ja rakentaa malli, joka on molemmin puolin edullinen. Uskon, että myös nuorempi sukupolvi arvostaa sitä, että teemme työtä rinta rinnan yhteisen hyvän nimissä.
Olemme keskustelleet asiakkaiden kanssa, mitkä asiat painavat vaakakupissa, kun he pohtivat, jäädäkö eläkkeelle vai ei?
Plussaa eläkkeelle jäämisessä on lisääntyvä vapaa-aika sekä se, että moni on pitkän työuran jälkeen väsynyt, aamuherätyksiin ja kiireiseen työ tempoon toivotaan liennytystä. Työssä jatkamista puoltavat taas raha sekä sosiaaliset suhteet. Jotkut miettivät, menettävätkö he tuttava- ja ystävyyssuhteita.
Verkkotapaamisissa kannustan ihmisiä keskustelemaan työnantajan kanssa esimerkiksi työtaakan keventämisestä tai työtehtävien muuttamisesta, jotta he jaksaisivat töissä pidempään. Valinta tapahtuu tietysti henkilökohtaisin perustein.
Parempi Elämä valmentaa asiakkaita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpidossa ja parantamisessa, neuvot keskittyvät perusasioihin ja niiden korjaamiseen. Tärkeitä yleisiä teemoja ovat riittävä uni ja lepo, liikunta ja palautuminen, ravinto ja aineenvaihdunta, stressitekijöiden poistaminen sekä ihmissuhteista huolehtiminen.
Käsittelemme kansansairauksista mm. sydän ja verisuonitaudit, tyyppi 2 diabetes, keskivartalolihavuus, metabolinen oireyhtymä, tuki-ja nivelvaivoja. Tarvittaessa myös muita kroonisia pitkäaikaissairauksia.
Hyvinvoinnin osatekijät ja niihin liittyvät haasteet painottuvat jokaisella hieman eri tavalla. On hyvin yksilöllistä, mitä arkirutiineja pitää muokata ja miten. Jollakulla voi olla vaihdevuosioireita, ja jotakuta toista taas ei huvita liikunta tai hänellä on liian kipeät polvet. Valmennus muovautuu aina sisällöltään asiakkaiden tarpeista, se on kuin buffetpöytä, valittavaa on, koska jokainen meistä on erilainen.
Koska tapaamiset pidetään verkossa, asiakkaaksi voi ilmoittautua mistä päin Suomea vain. Jos sinulla on jo haasteita esimerkiksi verenpaineen kanssa, jos verensokeri ja paino ovat kivunneet liian korkealle, jos liikkuminen ja kivut vaivaavat jopa yöunta- tämä valmennus auttaa sinua pääsemään paremmalle polulle, keventää askeliasi.
Lähes kaikilla suomalaisilla on nykyisin älykännykät, se ja toimiva sähköposti on edellytys osallistumiseen, verkkoalusta on selkeä suomenkielinen ja suljetut ryhmät WhatsAppissa toimivat hyvin.
Olen työskennellyt vuosikymmenien ajan sote-alalla. Taustalla on muun muassa kliinistä hoitotyötä ja opetustehtäviä. Koulutukseltani olen erikoissairaanhoitaja, kipuhoitaja, työnohjaaja ja verkkoviestinnän asiantuntija. Viimeiset 15 vuotta olen tuottanut valtakunnallisia lääkehoidon verkkokursseja ja vahvuuteni on myös osaamisen varmistamisessa.
Teen lähiaikoina ilmaisen oppaan ja esitteen, jotta pääsette tutustumaan uuteen valmennukseen ja sen sisältöön.